Shifokor buyraklar uchun xavfli mahsulotlar haqida maʼlumot berdi
Illyustrativ foto
Haddan tashqari hayvon oqsillari, shoʻr ovqatlar va gazlangan ichimliklar buyraklar sogʻligʻini zaiflashtirishi mumkin. Bu haqda nefrolog Gabriyel Lapman aytib oʻtdi.
Mutaxassisning fikricha, buyragi shikastlanganlar birinchi navbatda gazlangan ichimliklardan voz kechishlari kerak.
Lapman, shuningdek, goʻshtni ortiqcha isteʼmol qilish buyraklarga yukni oshirishini taʼkidladi. U qayta ishlangan oziq-ovqatlarga — xususan, muzlatilgan yarim tayyor mahsulotlarga va sanoat ishlab chiqarishining tayyor ovqatlariga alohida eʼtiborni qaratdi. Bunday mahsulotlarda koʻpincha konservantlar va ortiqcha tuz mavjud boʻlib, bu nafaqat buyraklar, balki yurak-qon tomir tizimi uchun ham zararli.
Tavsiya etamiz
Ko‘p o‘qilganlar
- Sogʻliqni saqlash vazirligi “Elektron retsept” tizimi boʻyicha rasmiy bayonot berdi
- Nilufardan Qobiljongacha... Qobuljon Rossiyada etnik nafrat tufayli vahshiylarcha oʻldirilgan birinchi bola emas
- Uchinchi Renessansga eltuvchi maʼrifat koʻprigi: Oʻzbekiston—Pokiston hamkorligining yangi bosqichi
- Yaldo tuni: Yerliklar bugun eng uzun tun va eng qisqa kunga guvoh boʻladi
- “Insoniyat sivilizatsiyasiga asos boʻlgan yutuqlar shu zamindan kelib chiqqan” — Paragvay Prezidenti
- Dual taʼlim — yetuk mutaxassis tayyorlash kafolati
Izohlar
Hozircha hech kim fikr bildirmagan. Balki Siz birinchilardan bo'larsiz?
Izoh qoldirish uchun tizimga kiring