Shifokor buyraklar uchun xavfli mahsulotlar haqida maʼlumot berdi

Illyustrativ foto
Haddan tashqari hayvon oqsillari, shoʻr ovqatlar va gazlangan ichimliklar buyraklar sogʻligʻini zaiflashtirishi mumkin. Bu haqda nefrolog Gabriyel Lapman aytib oʻtdi.
Mutaxassisning fikricha, buyragi shikastlanganlar birinchi navbatda gazlangan ichimliklardan voz kechishlari kerak.
Lapman, shuningdek, goʻshtni ortiqcha isteʼmol qilish buyraklarga yukni oshirishini taʼkidladi. U qayta ishlangan oziq-ovqatlarga — xususan, muzlatilgan yarim tayyor mahsulotlarga va sanoat ishlab chiqarishining tayyor ovqatlariga alohida eʼtiborni qaratdi. Bunday mahsulotlarda koʻpincha konservantlar va ortiqcha tuz mavjud boʻlib, bu nafaqat buyraklar, balki yurak-qon tomir tizimi uchun ham zararli.
Tavsiya etamiz
Ko‘p o‘qilganlar
- 21-oktyabr – Oʻzbek tili bayrami kuni
- Samarqandda YUNESKOning 43-sessiyasiga tayyorgarlik avjida
- Aholi va qishloq xoʻjaligini roʻyxatga olishga tayyorgarlik koʻrish va uni oʻtkazish tartibi belgilandi
- Hududlarda 34 ta yuqori texnologiyali sanoat loyihalari amalga oshiriladi
- Endilikda muddati oʻtgan tovarlarning sotilishi avtomatik ravishda cheklanadi
- Xorijiy tillarni oʻrganmoqchi boʻlgan yoshlarga “2+6” dasturiga muvofiq subsidiya ajratiladi
Izohlar
Hozircha hech kim fikr bildirmagan. Balki Siz birinchilardan bo'larsiz?
Izoh qoldirish uchun tizimga kiring